Teknisk informasjon
 

Teknisk informasjon

Materialkvaliteten i fenderlistene er designet for lang levetid i nordisk klima uten at listene blir misfarget og sprø. I tillegg til langtidstesting er dette dokumentert gjennom mange års praktisk bruk.

Design

Fenderlisten bidrar til å beskytte båten mot skader samt gi båten et fint utseende.

 

Noen av våre lister er også utformet slik at vann som renner over listen ikke renner videre langs skroget. Dette motvirker dryppmerker på skrog og letter rengjøring/vedlikehold. Andre lister er også designet slik at de tetter mot skroget for å slippe at det samler seg skitt.

 

Alle våre "C-lister", som er beregnet for montering på utstående flenser, har en innvendig profilering som sikrer at listen forankres mot nagler og flenskant. Resultat av dette er at våre lister sitter stødig og ikke lar seg rive av ved normal bruk.

 

Våre "B-lister", som er beregnet for flate flenser, har tilhørende innleggslister for beskyttelse og skjerming av festemateriell. Flere av B-listene har også en profilering slik at du kan montere listen ved hjelp av en innvendig aluminiumsskinne. Dette sikrer en solid montasje og at listen legger seg snorrett på flensen utenå bukle.

 

Materiale

Våre fenderlister er i hovedsak produsert i en myk PVC kvalitet, som er godt egnet til formålet grunnet dens gode mekaniske egenskaper, tilgjengelighet og pris. 

 

En fenderlist er normalt utstatt for mye sollys(UV-stråling), som bidrar til dekomponering og missfarging av plastmaterialer over tid. I våre fenderlister benytter vi egne råvareresepturer, utviklet i samarbeid med råvareleverandør, som hindrer denne dekomponeringen. Dette vil si at en fenderlist fra Parma Plast holder seg like fin år etter år.

 

Material properties

Method

Results

 Units

Specific Gravity

ISO/R 1183

1,31

g/cm³

Hardness (15 secs@23°C)

ISO/R 868

90

Shore A

Elongation at Break @ 500mm/min

ISO/R 527

320 %

Tensile Strength @ 500 mm/min

ISO/R 527

13 MPa

Cold Flex Temperature

ISO/R 458

-17

°C